GameCon spouští nový přihlašovací systém

Michal „Manik“ Havelka, 1. dubna 2016

Tento text byl publikován 1. dubna 2016 (jedná se tady o aprílový žertík).

Na letošní ročník GameConu chystáme i spoustu novinek a právě zcela nový a revoluční přihlašovací systém je jedna z nich. Chceme vám – účastníkům GameConu – poskytnout ten nejlepší, nejpohodlnější a nejspravedlivější přihlašovací systém, který vám zajistí hladký průběh festivalem. A protože našim jednomu programátorům zbývá na webu dotáhnout už jen doslova pár úkolů, rozhodli jsme se jej realizovat. A jak bude nový systém vypadat? Pojďme se na něj podívat v praxi …

Než začneme

připomeňme si pár problémů se kterým se stávající přihlašovací systém potýká:

  1. Je to clickfest. Tímto slovem myslíme především fakt, že aktivity zabírají účastníci, kteří nejrychleji kliknou na webu na správné tlačítko a zaberou tak místo ostatním. Snadno se tak stane, že jeden účastník se účastní aktivit ve všech blocích, zatímco ostatním zůstanou oči pro pláč.
  2. Vaše oblíbené aktivity se kryjí v rámci jednoho bloku a vy si tak nemůžete naplno užít přesně ty aktivity, které chcete.
  3. Hráči si nemohou vybírat spoluhráče. Na takto velkém festivalu nikdy nevíte na jaké spoluhráče můžete narazit. Může být hloupý, může mít jiné vyznání, může to být maminka s kočárkem. Vždy je dobré si složení na hře pojistit předvýběrem spoluhráčů.
  4. Na aktivity není zastoupen vyrovnaný poměr mužů a žen. Myslíme si, že hry jsou pro všechny a rádi bychom tak viděli jejich rovnost nejen v životě, ale i na GameConu.

Revoluce

Přemýšleli jsme proto, jak vylepšit stávající přihlašovací systém a došli k závěru, že než vylepšovat starý, je lepší vytvořit zcela nový, který na žádném festivalu doposud nebyl představen. Nechoďme ale už kolem horké kaše a přibližme si ho.

Celé přihlášení se výrazně zjednoduší. V prvním kroku se zaregistrujete na samotný festival v sekci přihláška a vyberete si ubytování, jídlo a předměty tak, jak jste doposud byli zvyklí. S druhým krokem se před vašimi zraky objeví formulář všech aktivit, které chcete hrát a s kým je chcete hrát. Výsledná podoba bude přibližně následující:

Následně přihlášku odešlete a při uzávěrce přihlášek prvního kola server sám vypočítá ideální rozložení programu co nejspravedlivější pro všechny účastníky. Nikdo už nebude hrát více bloků než ostatní jen díky rychlosti jeho rukou. Už nemusíte složitě v programu hledat aktivity a stresovat se, že nestihnete kliknout. Systém vše udělá za vás. Je možné, že nebudete hrát všechny hry, které jste si zaškrtli – systém však zajistí, že všichni účastníci budou hrát stejný počet her i herních bloků.

Do volných herních bloků vám navíc sám doporučí zajímavé účastníky (i opačného pohlaví), které mají podobné herní preference jako vy a ke kterým máte tematicky blízko. Pro tyto volné socializace pak vypíšeme volné aktivity s názvem „Socializace“ (počítáme zatím s cenou 60Kč a welcome drinkem zdarma).

Do systému plánujeme přidat ještě mnoho dalších vylepšení na základě toho, jak se tento revoluční systém osvědčí. Vymysleli jsme jej společně s plnou podporou hlavního organizátora Karla Nejedlíka, který se k němu vyjádřil v tomto videu.

Pro rok 2017 pak chystáme novinek ještě více. Nechali jsme se inspirovat brand designerém a buzz leaderem Adamem Hrubým (znáte z: reklama na VUT, Frank Bold) a jeho přednáškou o aplikaci, která uspořádá konferenci za vás v devíti jednoduchých krocích. Sami do organizace GameConu pálíme stovky a stovky hodin, proto po vzoru Adama nyní programujeme aplikaci, která nám ulehčí a uspořádá festival za nás.

Věříme, že se vám nový a spravedlivější systém zalíbí. V případě jakýchkoliv dotazů či nejasností vám je rádi zodpovíme na našem e-mailu info@gamecon.cz.

info@gamecon.cz
© 2024 GameCon, Created by GameCon z.s.
kontakt Facebook Discord Instagram Youtube