Představujeme orgy #2: Dukolm

Jindřich „Riwi“ Kára, 3. února 2014

Čas se s časem sešel a je tu druhý díl našeho představování organizačního týmu Gameconu. Tentokrát se podíváme na Dukolma. Ten letos přebírá otěže nad sekcí RPG, tak se pojďme podívat kdo tomu bude letos vlastně šéfovat a co asi tak od něj můžeme očekávat.

Gamecon je tu s námi již mnoho let. Můžeš nám prozradit jak dlouho už o něm víš a jak dlouho ho navštěvuješ?

Poprvé jsem o Gameconu slyšel někdy okolo roku 2007. Na Gamecon mě pozval Sirien v roce 2010, když sháněl vypravěče na RPG, ale poprvé jsem se účastnil až v roce 2011. Pod Sirienem jsem 4 roky předtím vedl otevřené hraní RPG na Festivalu Fantazie.

Nyní je ale již vše jinak a ty se zapojuješ i do organizace aktivit. Bylo to ráz na ráz, nebo se to připlížilo pomaličku, ale jistě?

Hraní RPG jsem vedl už na svém prvního Gameconu 2011. V roce 2012 jsem se trochu připletl i do zákulisí RPG sekce. Další rok už jsem byl zástupce šéfa linie, s tím že ji v budoucnosti převezmu. Tahle nabídka přišla trochu nečekaně.

Celá akce je rok od roku větší, a troufám si i tvrdit, náročnější na organizaci. Je to na tvé sekci nějak vidět?

Myslím, že na tuhle otázku budu moci přesně odpověděl až příští rok. Letos ještě sám příliš netuším, jak náročné to bude. Další rok ale už budu mít i s čím porovnávat.

Co vidíš jako specifikum své sekce? Je tu nějaká problematika, kterou ostatní řešit nemusí a ty ano?

Náročnější oproti ostatním je určitě postavení časového harmonogramu her, kdy člověk musí pracovat s mnoha parametry a pravidly. Aby si vypravěči mohli chvíli oddechnout, aby program seděl do jeho programu – vypravěčů je hodně a naskládat všechny požadavky do sebe není zrovna snadné. Loni jsme nad tím strávily tři dlouhé večery.

S letošním ročníkem se pravděpodobně bude vázat nejedna změna. Dotknou se i tvé sekce? Prozradíš nám něco z toho na co se můžeme těšit?

Pokud dovolíš rád bych si toto téma nechal do jiného příspěvku zde na blogu. A to Naše vaše zpětná vazba: RPG. Tam se tomu chceme věnovat dost podrobně.

A nakonec minimálně pro mě nejzajímavější otázka. Jaký je u tebe nejoblíbenější systém pro hraní RPG? A v jakém světě nejraději hraješ?

Nejčastěji hraji nejspíš pod FATE. Světy mám různé … od steampunku, přes gaimanovské urban-fantasy a občas si rád zahraji i sci-fi.

Děkuji za rozhovor. Jistě jsme mnoho našich čtenářů potěšili, že měli možnost poznat čerstvou krev Gameconu.

info@gamecon.cz
© 2024 GameCon, Created by GameCon z.s.
kontakt Facebook Discord Instagram Youtube