Mistrovství v DrD: Paní a Pánové Jeskyně WANTED!

Bára, Guff, Lukáš, 22. listopadu 2017

Mistrovství v DrD: Paní a Pánové Jeskyně WANTED!

Znáš to – chodbou prochází skupina lidí, které obklopuje aura tajemna a vysoký level cool faktoru…. Ostýchavě odvracíš svůj zrak… Ty víš, kdo jsou – ano, PJové mistrovství v dračáku! Zasníš se – „kéž bych jednou byl jako oni, už víc nesedět v koutě, nemuset jen doufat a snít…“. Zdá se ti to, nebo jde opravdu cítit ve vzduchu, že právě teď přichází Tvá šance?

Po dlouhé době se oficiálně otevírají posvátné brány mystického Mistrovství a i Ty můžeš vystoupat až na samý vrchol, mezi PJe!

Povolání: PJ, Rasa: Člověk (probably?), Věk: 18 a výš. Zkušenosti: „Už jich mám dost a chci logicky další level jako!…“ Dobře! Pokud znáš Dračák a nebojíš se ho použít, pak Tě chceme! Chceš nás Ty?

Jako… seriously, na to se fakt ptáte?! Jasně, že chci mezi PJstvo, ale brání mi:

To buď v klidu, všichni jsme si tímhle pocitem nejistoty taky prošli. Myslíš, že Tě pošleme, nedej Bože, s brekem domů? Naopak! Odvážných jedinců si ceníme a navíc jsme hodní! Jako fakt! Prostě přijď mezi nás a uvidíš.

Nech nás lehce rozptýlit Tvé obavy! V současném týmu jsme momentálně otevření každé rozumné iniciativě a budeme za ni jen rádi! Jako důkaz Ti můžeme říct, že od Tebe nepotřebujeme předchozí zkušenost s Mistrovstvím (jak dokazují některé současné skvělé PJky či Pjové), aby ses prosadil (AHA! Že by možnost kariérního růstu?…). Naopak logicky preferujeme svěží vítr víc než smrádek a teplíčko.

A teď ještě o kapku víc seriózně… (cože? Doteď to nebylo seriózní??…)

„Co budu dělat přes rok a kolik času to zabere?“

Míra zapojení záleží na tobě. Minimální časová zátěž je absolvování jednoho víkendového srazu, nastudování připraveného dobrodružství a materiálů a reakce na občasnou mailovou korespondenci (Ano, jeden z firemních benefitů je supertajná mailová konference!). Pokud chceš získat achievement Level Master PJ a rozhodneš se tak pomáhat s tvorbou dobrodružství, organizací turnaje, nebo třeba s texty na web, čas samozřejmě naroste, ale to už je jen na Tobě.

„Co budu dělat na GameConu?“

I když by ses mohl například podílet jen na tvorbě soutěžního dobrodružství, hlavním cílem je samozřejmě odvést dobrodružství přímo na GameConu. Časová náročnost je pak daná hlavně počtem Pjů a Pjek a počtem přihlášených družin. Jinými slovy čím víc nás bude, tím míň budeme muset odvést her a tím víc budeme na další sezení odpočatí a natěšení. V současné době je ale standardem odvést cca čtyři 4-5 hodin trvající hry (rozložené do 3 dnů) a cca hodinová porada každý den večer.

“Jako zní to samo o sobě dost dobře, ale jako zkušený dobrodruh se přece jen zeptám… Něco za takovou prácičku?”

Nebudeme zabíhat do všeobjímajících podrobností a technikálií. Ve zkratce ale můžeme říct, že krom zábavy, instantního zvýšení Tvého cool faktoru a nových (božích a legendárních!) kontaktů taky od GameConu dostaneš po dobu akce ubytování a stravu. Jo a taky vypravěčské triko, které Ti už zůstane.

„Fajn, už jsem přesvědčený/-á! Jak se teda přihlásit?“

Napiš krátký mail našemu Nejvyššímu Guru na guff@gamecon.cz a když budeš chtít, tak nám tam i připiš něco o sobě, ať víme, na co se můžeme těšit :) My Tě pak pozveme na jeden z našich Epických srazů (toto není klamavá reklama, fakt! Jednou zažiješ a nebudeš chtít přestat!), na který si připravíš nějaké to ukázkové hraní a pak už hurá do našich řad!

“Mám rád historická okénka na závěr… Něco takového pro mě by tu nebylo?”

Ale jistě! Jsme rádi, že se ptáš! Mistrovství od vzniku r. 1995 prošlo mnoha zásadními změnami, ať už k lepšímu či horšímu. Po celou dobu své existence ale funguje jako něco, vůči čemu se lidé vymezují („takhle to teda dělat nebudeme, umíme to líp!“) a nebo k čemu vzhlíží („kéž by naše dobrodružství byla alespoň z půlky tak dobrá!“), a nebo taky něco mezi tím. Vliv, který mDrD mělo a má na celé generace hráčů a hráček však nelze popřít. No, a jedna z takových větších změn probíhá i v této chvíli a ty můžeš být u toho a ovlivnit výslednou podobu!

Ačkoli se mistrovství potýká s pár obtížemi (jako je třeba nemožnost sehnat pravidla, nebo stárnutí hráčské základny), stále je mnoho lidí, pro které je Mistrovství ten pravý vrchol roku! Odměnou za nelehký úděl PJ budiž Ti tedy také (stále!) stovky nadšených a vděčných hráčů a hráček, přičemž je to také dobrá příležitost jak vrátit něco hře, která nám všem otevřela netušené světy a ukázala krásu rolových her.

Neváhej tedy vstoupit mezi nás, získej nehynoucí obdiv a slávu a zapiš se do historie!

Budeme se zatajeným dechem očekávat Tvou zprávu! :)

info@gamecon.cz
© 2024 GameCon, Created by GameCon z.s.
kontakt Facebook Discord Instagram Youtube