Mistrovství v DrD, aneb jeden postup pro všechny, prosím!

Lukáš „Mackan“ Dvořáček, 21. května 2015

Udatné rekyně, sliční rekové, přinášíme čerstvé zprávy o novinkách v letošním Mistrovství.

Nového webu jste si jistě všimli. Spolu se změnou designu přišlo i několik změn v obsahu, proto doporučuji všem drakobijcům, aby tyto texty neunikly Vaší ctěné pozornosti.

Zde je výčet těch nejdůležitějších novinek:

  1. Jistých změn doznal systém přihlašování družin, více si o tom můžete přečíst na stránce přihlašování na mDrD. Věříme, že letos vše proběhne k všeobecné spokojenosti a bez větších obtíží.

  2. Vycházíme vstříc nekompletním družinám, které se dávají dohromady až na místě, a také nováčkům. Víme, že hraní může být v obou případech obtížnější, proto jsme pro takové skupiny vyhradili ty nejzkušenější Pány Jeskyně, kteří vám podají pomocnou ruku, abyste si hru maximálně užili. Pozor, rozhodně ale nepůjde o žádné zvýhodnění, ani rozmazlování :-). Více v sekci Organizace, odstavec Družina.

  3. Pokud se chystáte na GC dorazit během čtvrtka, či ti nejnadšenější z Vás během středy, máte možnost zahrát si první kolo Mistrovství již ve čtvrtek a páteční den strávit jiným zajímavým programem, kterého je (a ještě bude) na GC přehršel.

  4. Přinášíme i drobné změny v pravidlech pro tvorbu postavy, letos postavy budou ochuzeny o kouzla a předměty z PPE. Více si můžete přečíst na stránce organizace mDrD, odstavec Postavy.

  5. Došlo ke zpřesnění postupových kritérií. Více se o nich dočtete opět na stránce organizace mDrD - Hodnotící kriteria. Hráči i PJs volali hlavně po propracovanějším „roleplayingu“ (zajímavější tvorbě postav apod.), zaměřili jsme se proto na něj a zařadili jej mezi postupová kritéria. Brzy si o všem budete moci přečíst v samostatném příspěvku – za nás můžeme říct, že se je na co těšit :-).

  6. A to nejlepší nakonec – všechny družiny letos postupují! Přesněji – družiny mohou odehrát po prvním kole automaticky i semifinále, a to bez ohledu na to, jak byly v prvním kole úspěšné. Šest nejlepších družin si to pak rozdá v nedělním finále o celkové prvenství. Takže pokud se vám nebude tolik dařit v prvním kole, je tu jistá naděje, že si svým výkonem v semifinále řeknete o účast mezi nejšťastnějšími šesti! Pro nás to znamená pořádnou porci pánování navíc, ale za tu zábavu to rozhodně stojí!

Ptáte se, jaké jsou další novinky v týmu PJů?

Došlo ke změně na postu šéfa sekce Mistrovství – Filip „Jarik“ Novotný předal žezlo Václavu „Guffovi“ Krapáčkovi (Guff si stěžuje, že žádné žezlo při předání „dovopravdy neviděl“, pozn.). Naše řady se lehce rozšířily o dva staronové (Elden a Gandalf) a jednoho nového PJ (Tirus). Více o PJ naleznete v sekci PJové.

Jak to vypadá s letošním soutěžním dobrodružstvím?

Přípravy 21. GameConu jsou v plném proudu, ani Paní (pohříchu jediná) a Pánové (těch je na náš vkus přespřílíš) ve svých jeskyních nezahálí. Mistrovství a přípravě na lstivé drakobijce (viz foto) jsme se dosud věnovali tři skvělé víkendy a závěrečný test dobrodružství nás čeká koncem května. Už nyní je nad Sluncesvit jasné, že se je na co těšit. Vše o letošním dobrodružství naleznete v sekci Dobrodružství - obsah bude průběžně doplňován, takže pokud to myslíte s triumfem v Mistrovství vážně, bedlivě novinky sledujte :-).

A co ještě řešíme? Není toho v souvislosti s Mistrovstvím málo. O tom ale zase někdy příště.

Pište nám (Guffovi či na FB), ptejte se, těšte se, nějaký svěží vítr se vždy hodí. Pokud nemáte svěží myšlenky, doporučujeme vzít alespoň větráky, v červenci bývá pěkné dusno.

Popřejte Mistrovství vše dobré, sledujte novinky a brzy opět na viděnou!

info@gamecon.cz
© 2024 GameCon, Created by GameCon z.s.
kontakt Facebook Discord Instagram Youtube