Mokrá msta na GameConu!

Kristýna Darien Obrdlíková, 12. července 2016

MOKRÁ MSTA – Vodní bitva na GameConu!

Tak už je to jisté. Salvatore Bonano odhalil štěnici ve svém kožichu. Udělal z ní exemplární případ, ale to se z nějakého důvodu dotklo rodiny Genovese. Gambino po takové aféře raději udělali ve svých řadách čistku, přece jen co kdyby. Jen tak pro jistotu. Jenže omylem to odskákala Lola Lucia, kterou měl moc rád syn Josepha Colomba.

Přišla malá, docela maličká odvetná akce v jednom zastrčeném skaldišti. Policie nic nezjistila, vlastně opatrně dala ruce pryč. Na doporučení. V přístavu se pak našla nějaká čerstvá těla. Nikdo je nepřišel identifikovat. Nebylo, jak to udělat.

Začali do toho strkat nos dva soukromí čmuchalové a nedopadlo to pro ně dobře. Ten, kdo si je najal, ale zůstal skrytý. Chlapi taky museli zmáčknout jednoho pisálka z nechvalně proslulých novin, aby si věci, do kterých mu nic není, nechal pěkne pro sebe. Někdo porušil rovnováhu. Kdo si začal, přestává být důležité. Když se gangy rozzlobí, teče krev. Na ulicích to začíná vřít.

Nelítostná přestřelka v gangsterském stylu

V podsvětí vládnou čtyři mocné rodiny: Bonano, Colombo, Gambino a Genovese. Dosud panovala nepsaná úmluva o rozdělení vlivu, jenže všechno se v posledních dnech nějak zvrtlo. Než se ustálí nová rovnováha, bude potřeba vybojovat svá privilegia.

Hráči se rozdělí do čtyř skupin, přičemž každá bude mít svého bosse. Boss bude sledovat, jak se jeho gangu daří, a hlídat množství vítězných bodů. Každý gang se následně rozdělí do nejméně tří jednotek a zvolí si velitele. Velitelé od bosse dostanou úkoly.

Ano, v ulicích a v zákoutích bude potřeba splnit řadu úkolů. Někdy půjde o obsazení určité oblasti. Někdy budete muset někoho udržet v suchu. Občas bude potřeba z pouličních informátorů vyrazit důležité indície, které vašemu gangu pomohou. Informace o úkolech dostanete chvíli před hrou. Takže to nebude jen o tom sundat co nejvíc nepřátel (i když to samozřejmě pořád bude jedna z hlavních starostí), ale obstát i v jemnějších dovednostech.

Ze zabitých nepřátel a ze splněných úkolů budete získávat vítězné body. Hra není primárně o tom ji vyhrát, ale je to určitě příjemná motivace. Kompletní pravidla si můžete pročíst zde.

Co můžete plánovat a připravovat už nyní?

Rozdělení do gangů. Skutečné rozdělení proběhne na místě, aby bylo aspoň přibližně spravedlivé, ale pokud jsou kamarádi, s nimiž chcete hrát, můžete se předdomluvit. Obsazení bosse. Rádi bychom, aby bosse hráli hráči. Takový hráč bude mít vodní hru zdarma, protože bude z velké části k ruce organizaci. Pokud někdo chcete hrát bosse, napište na darien@larpard.cz a domluvíme podrobnosti.

Pořídit si pořádnou bouchačku. Nechceme vás nutit používat naše zbraně. Když si seženete vlastní vodní pistoli/dělo/stříkačku/tommy gun, budeme rádi (a vy bezpochyby taky). Tedy pokud chcete a můžete, doneste si vlastní zbraň!

Zvážit stylové oděvní doplňky. Gangy se od sebe budou lišit barevnými látkovými rozlišovači, ale vaše brýle, kravaty, klobouky nebo vestičky zvýší fun efekt.

Rozdělení hráčů

Jsou čtyři gangy po cca 15–20 lidech, každý gang má tři až čtyři úderné skupiny s minimálním počtem pět členů. Budou často samostatně plnit jednotlivé mise. Jejich vnitřní struktura: pěšáci, velitel úderné jednotky (podgangu), šéf gangu – Boss

Cíl hry

Cílem je získat maximální prestiž. Ta se dá získat několika způsoby. Plněním úkolů, které jednotlivé strany mají. Znají je jejich bossové. Likvidací konkurence. Když složíte nepřítele, získáváte od něj bod prestiže.

Vítězí ten tým, který bude mít na konci hry nejvíce prestiže. Hned na začátek podotýkáme, že vítězství je věcí vedlejší a nemá cenu kvůli němu podvádět nebo se hádat. Jde nám o zábavu, fair play a zážitky. Chceme, aby vás to bavilo, a to je i vaše odměna. Na vítězný tým navíc čeká malé, pro někoho možná i velké, překvapení.

Pravidla hry

1) Voda je herní předmět a její získávání je věcí úkolů. Není dovoleno doplňovat vodu z externích, neherních zdrojů.

2) Každý gang má do základu 50 l konev jako munici každého gangu. Je dovoleno na této vodě pytlačit jiným gangům, pokud se k ní dostanou, ale jen pomocí herních nádob (menší kanystry či petlahve) a zásobníků zbraní. Je zakázáno konev převrhnout či vodu neúčelně vylévat!

3) Gang má svoji Základnu označenou sprejem. Kdo je tam zasažen, musí se vrátit na svoji Základnu, ale nepřichází o přestiž (herně je přesto mrtev). Pokud před zásahem dokázal ukrást vodu, je jeho!).

4) Každý gang má svého bosse. Boss rozřazuje úkoly pro jednotky, hlídá množství prestiží a zlepšování svých lidí. Je možné ho zabít (za jeho zabití vrah získá dvě prestiže místo jedné), ale nejde mu zabavit bank. Boss má také zbraň. Boss má mapu, kterou může s lidmi svého gangu sdílet.

5) Hra je bezkontaktní. Hráči umírají po zřetelném zásahu vodou. Uznává zasažený. Hrajte fér, v případě opakovaných neshod hlaste potížistu na své Základně. Ve hře existují předměty (vylepšení), které mohou fungovat jako štít před zásahem. Postavy s černo-bílým rozlišovákem nelze zabít (jde o příběhové postavy).

6) Každý hráč vždy od bosse dostane kartičku značící jeho prestiž. Když zemře, odevzdá ji svému vrahovi. Pokud mrtvý hráč už předtím dokázal získat nějaké další prestiže za zásahy nepřátel a má je u sebe, nechává si je u sebe, nemůže o ně přijít. Pokud někdo někoho zasáhne, ale sám záhy zemře, stále má právo na prestiž ze svého zásahu. Prestiže jsou nepřenositelné, nelze je předávat ani mezi sebou v rámci gangu!

7) Mrtvý hráč jde na Základnu pro novou prestiž. Nemluví, zbraň drží nad hlavou. Pokud má u sebe nějaké úkolové předměty (jsou velké, není třeba mrtvolu prohledávat), nechává je na místě, případně je odevzdá tomu, kdo o ně řekne. Vylepšení jsou nepřenosná a vrahům se nepředávají; pokud jsou funkční, může je hráč po oživení dále používat. Stejně tak zbraně.

8) Pokud ukořistíte pět prestiží, odevzdáváte je svému bossovi. Prestiže se přepočítávají na vítězné body. Prestiže může boss vyměnit za vodu (sníží celkové skóre, ale získáte tím munici).

9) Začínáte všichni na 0 – úroveň Outsider. Za každých pět bodů prestiže šplháte po řebříčku hodností. Můžete se stát majiteli vylepšení. Počet hráčů s vyšší hodností se započítává do celkového hodnocení úspěšnosti gangu, každá dosažená hodnost přidá příslušný počet prestiží k výsledku (např. Captain přidá tři prestiže). I když zastřelíte postavu s hodností např. Consigliere, stále z ní získáte pouze jednu prestiž. Výjimkou je boss (dvě prestiže). Bonusové prestiže (jsou označené a dají se získat za splnění úkolů) fungují jen jako vítězné body a není možné za ně zvyšovat vlastní úroveň.

za 5 získaných hráčských prestiží se hráči zvedne hodnost – 1. Associate

10 prestiží (celkem, tzn. 5 dalších): 2. hodnost – Soldier

15 prestiží: 3. hodnost – Captain

20 prestiží: 4. hodnost – Consigliere

25 prestiží: 5. hodnost – Underboss

10) Ve hře bude obchůdek, kde půjde získat vylepšení. Jsou to předměty zvýhodňující hráče před ostatními. Bude podrobněji pojednáno dále. Oblast kolem obchůdku je nebojová (bude vyznačeno) a nelze tam nikoho zabít a nesmí se střílet ven. Podobné značení se může objevit na některých lokacích a znamená totéž (ve zvolených zónách se proti sobě nebojuje).

11) Hru všichni začínají s plným zásobníkem zbraně na své domovské základně a to ve 14.30. Gang rozdělte na 3–4 úderné jednotky, každá si určí svého velitele. Boss předává velitelům úkoly k plnění.

12) Ve hře je řada příběhových úkolů. K úkolům přiděluje boss jednotlivé jednotky. Není povoleno přesáhnout počet určených jednotek. Pokud v daném úkolu ztroskotá celá jednotka, může boss vyslat místo ní jinou, ale nesmí jednotky spojovat nebo míchat. Úkoly jsou časově limitované, je dobrý nápad mít u sebe časomíru (např. v igelitovém pytlíku ap.; časomíra je také na Základnách).

Získávání vody

Získávání z depozitů. Každý gang má na cizích územích zásobu petlahví nebo kanystrů s vodou, o nichž ví do začátku. Kanystry jsou označeny názvem gangu a jiný gang je nemůže použít. Pokud ji dokáží pronést k sobě, je jejich. Je možné pytlačit na konvích cizích gangů, ale pouze na padesátilitrácích! Proměnou prestiží na vodu. Boss odevzdá množství vítězných prestiží a získá zpravidla pět litrů za bod prestiže. Odměny za splněné úkoly – často informace, kde je zásobárna vody.

Obchod s vylepšeními

Na místě dostupném pro všechny bude přístupná i lokace s vylepšeními. Za každý postup v hierarchii (zvýšení hodnosti, viz pravidla, bod 9) si hráč může v obchůdku pořídit vylepšení. Tato vylepšení jsou nepřenosná. Každé vylepšení má uvedeny své podmínky použití. Celkový počet vylepšení na hru je omezen. Spotřebovaná vylepšení vracejte do obchodu nebo je odložte na své Základně.

info@gamecon.cz
© 2024 GameCon, Created by GameCon z.s.
kontakt Facebook Discord Instagram Youtube