Vaříme GameCon #1: Výběr místa

Michal „Maník“ Havelka, 21. prosince 2013

Mezi jednotlivými ročníky GC se konají dva velké organizační srazy a na každém z nich se nám vrací jako bumerang stejná otázka: Přesunout GameCon? Proč? A pokud ano, kam?

Nároky na organizační zázemí pro festival našeho typu nejsou dvakrát malé. Nejjednodušší představu si uděláte v číslech, vytvoříme si tedy takový malý recept:

Do toho všeho ještě přimícháme pár dalších „drobností“. Předně je to snadná dopravní dostupnost, a to zejména z Prahy, Brna, Ostravy a Plzně. Pokud chceme GameCon zachovat dostupný i pro mladší hráče (kteří to po nás jednou převezmou), potřebujeme i rozumnou cenu. To nám vyřadí z výběru kolem 70% potencionálních prostor. A v neposlední řadě je tu i určitá vstřícnost a důvěryhodnost ze strany provozovatele. Ačkoliv se tento bod zdá jako maličkost, nebylo by to poprvé, kdy by nám provozovatel oznámil, že jsme byli „přeplaceni“ někým jiným tři týdny před začátkem GameConu.

Jak už asi vidíte, sehnat prostory pro GC není snadné. Zejména v případě, kdy jak návštěvností, tak množstvím a náročností programu neustále roste. Právě kvůli tomu jsme se přesouvali z Pardubic do České Třebové a z České Třebové do Mohelnice. Zdálo se, že jsme našli místo, kde budeme moci pobýt. Provozovatelé jsou velice vstřícní i přes různé problémy (spjaté s akcí našeho rozsahu) jako třeba „zmizelé“ (a dalším rokem navrácené) rychlovarné konvice. Místností i ubytování byl dostatek… byl. Letos, bohužel, jsme narazili na ubytovací strop. Kam tedy dál?

Nemálo z vás, fanoušků, nám zkoušelo pomoci a rozhlíželi jste se po místech, která by mohla vyhovovat. Nakonec Errikson přinesl skvělý tip na Pardubice, které pro 20. výročí mohou symbolizovat návrat do města, v němž kdysi nově vzniklé občanské sdružení GameCon převzalo pomyslné žezlo z rukou Altaru a v nichž se před 19 a půl lety zrodil.

Vydali jsme se tedy na průzkum terénu. I přes udivený pohled paní ředitelky, jež byla mírně překvapena hned dvanáctičlennou delegací, jsme místo důkladně prozkoumali a jali se hodnotit. A jaký je výsledek?
Pardubice nejsou dokonalé. Nároky GC na prostory jsou takové, že 100% z nich bychom dokázali splnit jedině, kdybychom si postavili prostory vlastní. Několik orgů se již začalo těšit na výzvy, které přinesou, a Sirien (organizátor programu) už stihl počmárat několik papírů plánky na rozvržení programu v pouhých cca 16 místnostech. Přesto, po následné diskusi, vyznělo hlasování poměrně jasně ve prospěch přesunu do Pardubic.

Důstojně vypadající prostory poblíž centra, ale ne moc na ráně, zasazené v podstatě do parku poblíž lesíka, dopravně dobře dostupné, se stovkami postelí navíc proti Mohelnici, za cenu, kterou si GC snad může dovolit.

Přesun (dnes, tedy na přelomu roku) ještě zdaleka není jistý. Je potřeba vyjednat s vedením všechny detaily a dořešit přesné podmínky. My nicméně doufáme, že se vše podaří dohodnout a Gamecon získá prostory, v nichž bude moci existovat alespoň další dva roky a ve kterých bude moci růst ke spokojenosti všech zúčastněných. Je předčasné se začít těšit na něco nejistého, leč my pevně věříme, že příští GC bude opět o něco chutnější než ten předchozí a že se všichni sejdeme v nových a o trošku lepších prostorech. Tedy … lépe řečeno na palubě nové vesmírné lodi. Mimochodem, jakým jménem byste ji pokřtili?

Nádherný rok 2014 a mnoho zdaru v dobývání vesmíru i vašich životních cílů vám přeje

kpt. Jean-Luc Picard

info@gamecon.cz
© 2024 GameCon, Created by GameCon z.s.
kontakt Facebook Discord Instagram Youtube