Příběhy Impéria

Ecthelion^2, 18. dubna 2016

Už jste někdy po přečtení knihy toužili po tom, aby měla ještě jednou tolik stránek? Přáli jste si, aby film, který jste právě viděli, neskončil a vy se mohli dívat dále? Chtěli jste shlédnout hry skryté za oponou divadla?

Letos se již poněkolikáté objevuje na Gameconu pásmo hraní „Legendy Klubu dobrodruhů“, které nabízí hraní české „hry na hrdiny“ Příběhy Impéria. Ta se odehrává v tajemném a čarovném viktoriánském světě devatenáctého století a nabízí vám možnost zamířit do sychravých uliček viktoriánského Londýna, kde se rozléhá rachot projíždějících kočárů, lomoz parních strojů, jemné zvonění skřítčích zvonků a krákání havranů. Celý Londýn zakrývá dusivý dým továren a výhní, pára roztáčí kola průmyslové revoluce. Stará magie však stále proudí zemí a na kraji leží mlha upředená z kouzel, ze které nebi ční dolmeny a kamenné kruhy. Anglickými ulicemi, studenými a vlhkými v nočním vzduchu, procházejí mágové, skřítci provádějí své kousky a mezi lidmi žijí své životy v kabátech a cylindrech skřeti, faunové a další stvoření, která dnes známe jen z vyprávění.

Ve světě hry se vedle sebe vyskytují automatoni i mágové, stejně jako složité stroje plné ozubených kol a chrlících páru existují vedle kouzelných světů a Férie. Svět Příběhů Impéria vám nabízí možnost ponořit se do světa plného kouzel a tajemna, vydat se do cizích krajů, objevit podivné země, kam dosud nevkročila noha gentlemana a zažít podivuhodná dobrodružství.

Hra sama vyšla nejprve jako volně stažitelné PDF v dubnu 2009 a pak tiskem 20. listopadu 2009. Systémové jádro hry běží na upraveném systému Fate druhé edice a vznikl pro ni dokonce i první knižní trailer na českém trhu vůbec (prvenství si sice připisuje Juraj Červenák se Strážci Varadínu, ale datum uploadu jednoznačně hovoří v náš prospěch! :D).

Příběhy Impéria nás pak pohltily natolik, že už jsme na nich v podstatě nikdy nepřestali pracovat. Vyšly dvě rozšiřující knihy – Rukověť mága v roce 2010 a Kniha dobrodružství v roce 2012 – a jejich svět se začal rozrůstat a rozšiřovat. Na Facebooku se poměrně pravidelně objevovaly (a objevují) různé historické, nebo žánrové střípky a vznikly i povídky od nás i dalších autorů, které vyšly v různých sbornících. Příběhy Impéria se také tradičně hrály na Gameconu v rámci otevřeného hraní. V roce 2013 se tam pak zařadila sekce Legendy dobrodruhů, kde Příběhy Impéria hrají desítky hráčů, kteří společně rozplétají jediný příběh. Petr Chval pak vytvořil v roce 2014 karetní hru Příběhy Impéria: Mocnosti, která se odehrává ve světě Impéria a dál ho rozšiřuje.

Letos pak po dlouhé přípravě vyšla krabicová verze Příběhů Impéria, která nabízí úvod do příběhové hry Příběhy Impéria. Připravovali jsme ji tak, aby ji hráči mohli otevřít a společně začít hrát bez dlouhého listování. Obsahuje tak vše, co je k hraní potřeba. Nováčky povede rychlou cestou k prvnímu dobrodružství, zkušení hráči Příběhů Impéria v ní pak najdou mnoho nového materiálu ke hraní. Více na webu Příběhů Impéria

Můžete vyrazit do mlhy před vámi, kdykoli si budete přát. Mějte se ale na pozoru, možná pro vás nebude cesty zpět…

info@gamecon.cz
© 2024 GameCon, Created by GameCon z.s.
kontakt Facebook Discord Instagram Youtube